Pistonmachines

Een pistonmachine is een espressomachine die veel gebruikt werd voordat de moderne espressomachines met pomp en moderne zetgroep werden uitgevonden. Met de pistonmachine wordt er koffie of espresso gezet doordat er een mechanische zuiger, in plaats van een elektrische pompdruk, het koffiewater door de koffie perst. Dit is dus een oudere manier van koffie zetten, maar de kwaliteit wordt er niet minder om.

Een lekkere kop koffie met een pistonmachine

Net zoals bij halfautomaten maak je een kop koffie of espresso die aansluit aan jouw wensen. De filtercup van de piston vul je met gemalen koffie. Vervolgens stamp je de koffie aan met een tamper en plaats je de tamper terug in de machine. Hoe sterk je de koffie graag drinkt is aan jou, je kunt namelijk zelf bepalen hoeveel koffie je gebruikt voor één kopje koffie.

Cappuccino of café latte

Ben jij een voorstander van cappuccino of café latte? Ook die maak je met een pistonmachine! Pistonmachines hebben namelijk een stoompijpje waarmee je zelfstandig melk kunt opschuimen. Een tip: gebruik een roestvrij stalen opschuimkannetje! Melk opschuimen is niet zomaar iets, het vergt enige oefening!

Kan je nu niet meer wachten om jouw eigen kopje koffie of espresso te maken, dan bestel snel een prachtige pistonmachine en laat je verrassen door de heerlijke zelf gemaakte koffie!

Warme winterkoffie
Douwe Egberts
Koffiebonen landen