Tiramisu met espresso

Een van de lekkerste desserts met koffie is absoluut tiramisu. Dit Italiaanse dessert is opgebouwd uit verschillende laagjes met mascarpone en lange vingers. Er zijn veel verschillende recepten en variaties in omloop, maar wij hebben absoluut het lekkerste recept gevonden! Mocht je je afvragen hoe je dit heerlijke Italiaanse toetje kunt maken, dan zit je hier goed: lees hier het allerbeste tiramisu recept met koffie!

Wat heb je nodig:

  • 2 deciliter espresso (vers gezet)
  • 175 gram lange vingers
  • 3 eidooiers
  • 3 eiwitten
  • 4 eetlepels basterdsuiker
  • 300 gram mascarpone
  • (Eventueel 3 eetlepels dessertwijn of amaretto)

Hoe maak je het?

  1. Klop de eidooiers en suiker luchtig tot een lichtgele dikke crème.
  2. (Als je de tiramisu met alcohol maakt: Roer de mascarpone en de dessertwijn/amaretto door elkaar)
  3. Spatel de mascarpone door je eimengsel. Doe dit voorzichtig, zodat het luchtig blijft.
  4. Voeg 1 dL water aan de koffie toe en doop de lange vingers een voor een enkele seconden in het koffie-water mengsel. Niet te lang, want dan zullen de koekjes uit elkaar vallen. Leg de koekjes vervolgens naast elkaar in een schaal.
  5. Spatel de helft van het mascarpone mengsel over de koekjes en zorg ervoor dat de bovenkant mooi glad is.
  6. Voeg weer een laagje in espresso gedompelde lange vingers toe en verdeel vervolgens de rest van het mascarpone mengsel erover.
  7. Bestuif je tiramisu met een lekkere laag cacao en laat  je dessert enkele uren in de koelkast opstijven.

Onze tip: laat je tiramisu een hele nacht opstijven. De koffiesmaak zal zo nóg beter naar boven komen en zo zal je tiramisu nóg lekkerder smaken.

Smakelijk!

 

Wereldkoffie
Gebak voor bij de koffie
Koffiepadapparaten